Огњен Амиџиќ ги екранизира последните две песни со Маринко Маџгаљ

Огњен Амиџиќ во Грција ги сними спотовите за песните „За сѐ сум виновен“ и „Боже“, во кои мноумина го препознаваат претчувството на Маринко дека крајот е тука.

Три месеци по смртта на Маринко, неговиот пријател и колега од групата Фламингоси, Огњен Амиџиќ, ги екранизира двете псоледни песни што ги знимија заедно, а кои досега не беа објавени.

Во соледниот кадар познатиот водител симболично ја фрла во морето гитарата на Маџгаљ, единствениот инструмент кој остана од актерот и на тој начин го обележа крајот на постоењето на групата.

Извор близок на Амиџиќ открива за Ало дека на соработниците им требало многу за да го наговорат за овој чекор, бидејќи се уште не се помирил со заминувањето на вернот пријател. Се согласил за да му се оддолжи, па самиот го напишал сценариото и направил онака како што верувал дека би направил и Маринко. Кога ја фрлил гитартата во вода, долго седел сам на плажата и молчел.

Парите заработени од овој проект Амиџиќ ќе ѝ ги донира на ќерката на Маринко, Сара.